søndag den 31. januar 2010

Søndagshygge...

Slow-fast-food


Her i familien synes Thore og Therese, at McDonalds er et helt fantastisk koncept. Det er en mening de ikke deler med deres mor. Hun synes det er usundt, kedeligt og dyrt. Derfor er det et sted, de sjældent kommer og måske derfor og fordi vi kommer forbi det store røde og gule skilt mindst to gange om dagen, taler de ofte om dette forjættede paradis.
Når trangen til fastfood derfor bliver for stor, så bager jeg burgerboller og snitter kartofler og så er det nææææsten som den "ægte" vare :o)
I aften var sådan en aften med trang til slow-fast-food, inden begge børn skulle til svømmeundervisning.

Bedstemors strik


Min super dygtige bedstemor har strikket denne lækre og vamsede islandske sweater til Therese. Den er helt rigtig 70ér retro og varmer fantastisk i det kolde vintervejr vi har.



Eames


Selv om det kun er "døde" ting, så holder jeg af mine Eames-ting. Jeg synes de er smukke og jeg bliver aldrig træt af at kigge på dem. De giver form og farve til mit hjem og når jeg f.eks. kommer træt hjem fra arbejde, ja, så synes jeg det er skønt at hænge jakken på den farvestrålende knage, at se på gyngestolens smukke blå farve og spise aftensmad på de behagelige spisebordsstole. "Skulpturen" er Eames house of cards, som fås i flere størrelser. Jeg har valgt mellemstørrelsen og den indeholder en stak kort, som kan sættes sammen på et utal af måder.

lørdag den 30. januar 2010

Plasticlegetøj


Har siddet og leget lidt med photoscape...noget af en tidsrøver...

Da jeg i sin tid fik mit første barn, havde jeg den ide, at han kun skullehave trælegetøj. Jeg brugte bl.a. en formue på en trehjulet cykel, som varfremstillet udelukkende i træ. Efter en enkelt forglemmelse og en nat ude i regnvejr, havde træet udvidet sig så meget, at den arme dreng ikke kunne dreje styret og var tvunget til at køre ligeud.

Siden har jeg været knap så emsig, men jeg synes da, at legetøj skal være af god kvalitet. Og det er jo dejligt, når plasticlegetøj kan være så fint og gennemarbejdet, som dette fra Sylvanian Families.

Lørdagstur


I dag tog min mand og jeg på shoppetur til Århus og i mens besøgte børnene deres bedsteforældre.
Turens mål var egentlig IKEA, men der blev også tid til en tur i Stof&Stil og Illums Bolighus.
Hos Stof&Stil havde de fået en stor del af forårsvarerne hjem og der var allerede syet patchworktæpper, sengesæt, kjoler mm. i de nye stoffer, og de pyntede, inspirerede og fristede rundt om i butikken. Jeg fik købt en lille bunke, som jeg glæder mig til at få under trykfoden :o)
I Illums Bolighus gik jeg selvfølgelig rundt og sukkede efter Poul Kjærholm, Finn Juhl, Børge Mogensen og Arne Jacobsen. Det blev i stedet til to Storm blomsterskjulere fra normann copenhagen.
Til slut var vi en hurtig tur i IKEA og det blev til en hurtig tur, da der var sort af mennesker og vi egenlig vidste nøjagtigt hvad vi gik efter. Der blev indkøbt 10 små Lack-hylder til et forsøgsprojekt, som kommer til at involvere Rie Elise Larsen og store mængder limlak.

fredag den 29. januar 2010

Jeg tror, jeg samler på Kähler...


Jeg tror, jeg samler på Kähler...det er egentlig ikke noget jeg har planlagt, men jeg synes de laver nogle skønne vaser og skåle i nogle gode farver og med sjove faconer. Samtidig giver de farve i mit lyse køkken.

Den nyeste er Bozza-skålen i lyseblå, som jeg var så heldig at få i julegave. Den er helt fantastisk med sine organiske former og min favorit.


Frede


For et par år siden kastede jeg mig ud i at fabrikere en dyne, en pude og en madras til en dukkeseng til alle Thereses dukkevenner. Dukkesengen måtte dog lade livet efter flere temmelig hårdhændede behandlinger, mens sengetøjet stadig lever i bedste velgående. Det luner nu i stedet i dukkevognen og Therese kan putte Frede (opkaldt efter min far:o) på bedste vis.
Frede er et genbrugsfund og han er en af Thereses yndlings.

Applikationer





Jeg er i gang med at lære at applikere... Mine første forsøg er disse to slå-om-kjoler, som er fra fantastiske Elsebeth Gynthers bog.
Jeg har syet dem i fast mellemriflet fløjl, da jeg tænkte det ville være nemmest at applikere på. Den røde slå-om syede jeg lige før jul og den var Thereses julekjole. Ideen til applikationerne har jeg snuppet fra Boligliv og det samme med det applikerede træ med de farvestrålende blade.
Jeg synes altid, at der er skønne ideer i det blad og jeg er så heldig, at jeg har arvet alle min mors eksamplarer tilbage fra den spæde start.

torsdag den 28. januar 2010

At kombinere


Jeg er vild, vild, vild med klassisk dansk design fra 50érne, 6o´erne og 70érne.
Vi har lidt af det herhjemme, men ikke så meget som jeg kunne ønske mig :o)
Det er jo egentlig frygtelig dyrt og med mindre børn i huset tror jeg ikke, jeg ville få et roligt øjeblik, hvis jeg havde et uldbetrukket æg i min dagligstue.
Heldigvis er jeg også vild med det danske firma Hay og det er jo design til mere overkommelige priser. Og så synes jeg egentlig, at det er fint at kombinere det klassiske med det moderne!

Lidt spræl


Som sagt er jeg jo en nybegynder, når det kommer til de kreative nørklerier. Ideer har jeg mange af, men evnerne rækker ikke altid til det, jeg lige har forestillet mig.
Jeg ville elske at kunne strikke lækre trøjer, cardigans og veste til børnene. Indtil jeg får det lært, må jeg ty til andres kunnen og ellers købe mig til striksagerne.
Under udsalget købte jeg en sød, men lidt kedelig strikcardigan til Therese. Tænkte at den kunne peppes lidt op med nye stofbetrukne knapper og nogle hæklede lapper.

onsdag den 27. januar 2010

Blog-land


Jeg har i efterhånden mange måneder læst mange af alle de skønne blogs, som man kan finde her i blog-land.
Jeg læser for at grine og smile, for at forundres og for at nikke genkendende til hverdagshistorier og alle de andre indput.
Mest af alt læser jeg dog med for at suge til mig af alle de skønne og inspirende kreativiteter, som vælter ud af skærmen.
Selv er jeg en bolig-nørd og sværger til en klassisk stil med et tvist. Jeg sukker og savler over dansk møbeldesign fra 50érne, 60érne og 70érne.
Når det kommer til nørklerier er jeg dog en forholdsvis nybegynder. Jeg kan sy lidt, strikke lidt og så drømmer jeg om at lære at hækle.