søndag den 28. februar 2010

Det vildeste patchwork



Jeg synes disse patchworkmøbler og accessories er de vildeste ever...samtidig er de meget inspirerende.
Hvis du vil se det fantastiske patchwork-univers, så skal du trykke her.

fredag den 26. februar 2010

Grenå... here we come!

Så er manden og jeg på vej til Kystvejens hotel i Grenå, hvor vi vil nyde en weekend med lidt kærestetid og opvartning :o)

torsdag den 25. februar 2010

Kender I økologiske DUNS?

Jeg har opdaget et, for mig, nyt økologisk børnetøjsmærke, som hedder DUNS. De laver bl.a. bluser, bodyer og heldragter i bomuld med de skønneste farverige prints fra str. 56 - 128 og til rimelige priser. Du kan se mere og købe tøjet her.

onsdag den 24. februar 2010

Hay unika

Jeg har købt det aller smukkeste slumretæppe i dag. Det er fra Hay og det er et unika indian quilt. Tæppet er håndlavet, lækkert bohemet og så har det de mest fantastiske farver.

tirsdag den 23. februar 2010

Janne Wendt design

Jeg er helt vild med Janne Wendts smukke dot-puder og line-pøller. Det er flot håndarbejde og lækker kvalitet, da alle produkterne er håndtrykt på uld/alpaca og syet på eget værksted i København. Firmaet består kun af Janne Wendt selv og hendes søster og hver enkelt pude/pølle/ plaid bliver specialfremstillet i netop de farvekombinationer kunden ønsker.
Her er min egen lille samling af Janne Wendt :o)

Man kan købe Janne Wendt design på nettet bl.a. hos Moodsshop.dk hvor de kan bestilles i et væld af farver.

mandag den 22. februar 2010

Hvad postkassen gemte og lidt eftermiddags-inspiration

Da jeg i dag kom hjem fra den første arbejdsdag, efter ferien, kunne jeg finde Anne Bundgaards smukke kort i min postkasse. Hun har en fantastisk streg og jeg er allerede gået i tænkeboks mht. hvor og hvordan de skal "udstilles" :o)

Efter sådan en første dag, er det dejligt at komme hjem og slappe lidt af. Jeg vil i hvert fald sætte mig lidt i sofaen med benene oppe og nyde disse to nyindkøbte magasiner.

søndag den 21. februar 2010

Og vinderen er.....

Så er vinderen af Børnenes idébog fundet og min mand, Lars, fik lov til at trække vinderloddet.






Vinderen blev Rakel og du må meget gerne sende mig en mail til ann.shina.kabel.wadland@skolekom.dk når du igen er på bloggen :o)

lørdag den 20. februar 2010

Vinderen trækkes i morgen søndag

Husk, at det er i morgen søndag, jeg trækker vinderen af "Børnenes idebog". Bogen er skrevet af Lis Paludan og Ulla Dietl og er fra 1972. Jeg trækker vinderen ved 16.00 tiden, så du kan nå det endnu og du kan læse om reglerne og tilmelde dig lige her :o)

fredag den 19. februar 2010

Fantasi-køb

Lige nu har jeg rigtig meget lyst til at gå ud og købe alt dette:

Men mest af alt trænger vi vist mere til en ny kaffemaskine :o)

Jeg hyggede mig ellers med et lille bøjleprojekt i går, som jeg havde set hos hende her. Da jeg ikke kan hækle, strikkede jeg i stedet overtøjet til bøjlen.

torsdag den 18. februar 2010

Magasinhylder

Så blev mit hylde-projekt færdigt og jeg kunne endelig lægge en lille del af mine boligmagasiner til ro på de otte nyindkøbte Lack-hylder. Mine forældre kom nemlig forbi i går aftes og min far havde taget sin boremaskine med, så nu sidder alle otte hylder i perfekt vatter på en væg i køkkenet. Hermed en fusion mellem Ikea og Rie Elise Larsen :o)

onsdag den 17. februar 2010

Urolig uro

Thore har haft en ven på besøg siden i går. De har sovet sammen og leget hele formiddagen. Therese har derfor syslet lidt sammen med mig og vi fik bl.a. lavet denne uro, som skal hænge på hendes værelse. Therese mener, at den vil hjælpe hende til ikke at være "urolig" for mørke og til at sove på værelset hele natten. Hun kommer nemlig stadig jævnligt (læs: hver nat) ind og sover i dobbeltsengen. Jeg krydser nu fingre for, at hun stadig vil komme en gang imellem :o)

Et par på kassen

Jeg har set alle de fine æsker, som bliver beklædt med skønt papir rundt omkring i blog-land. På min tur i går, så jeg også de nye æsker fra Rie E. og tænkte, at det måtte jeg da lige prøve.
I en sen aftentime gjorde jeg så forsøget og det kom der intil videre disse 3 æsker ud af. Hvad de skal bruges til, ved jeg ikke endnu, men man kan vel aldrig få for mange? :o)

tirsdag den 16. februar 2010

Genbrugs-turné

Jeg går normalt ikke i genbrugsbutikker, hvorfor...ved jeg ikke, men det har aldrig rigtig sagt mig noget. I dag skulle Therese så med far på arbejde og Thore og jeg tog derfor på tur ind til byen. Af en eller anden årsag endte turen som en slags genbrugs-turné, hvor vi kom rundt i alle de seconhands-butikker, der kunne støves op i en radius på 5 km.
Og jeg kom hjem med nogel fine sager til næsten ingen penge....hold da op, jeg kan næsten ikke få armene ned igen. Købte bl.a. en super fin klaverbænk for 40 kr. Den må I se, når den har været under kyndig/kærlig behandling. Jeg fandt også en stak håndarbejdsblade fra 70érne til 1 kr. stykket. Da jeg fik dem bladret igennem, var der faktisk rigtig mange sjove og lækre kreaprojekter i. Se bare her:

mandag den 15. februar 2010

søndag den 14. februar 2010



Krea-projekt

I dag har været en rigtig krea-dag. Jeg har været hjemme hos min mor siden i eftermiddags og sammen har vi fået sat Rie E. papir på de hylder, jeg havde købt i IKEA. Det var ikke så let at sætte på, som jeg havde regnet med, men resultatet er blevet rigtig fint. Nu glæder jeg mig til at få hylderne sat op i mit køkken. Det bliver dejligt, at få plads til alle de magasiner jeg efterhånden har fået samlet sammen.
Mens vi arbejdede, lavede børnene perleplader. Det kom der bl.a. dette søde par ud af :o)

lørdag den 13. februar 2010

Forårskjole

Så er det første vinterferie-projekt nææææsten færdigt. Jeg har syet denne kjole til Therese,men jeg har ikke syet knappen på endnu og heller ikke sat stopperne til bæltet på. Jeg kan nemlig ikke helt bestemme mig for, om forårskjolen skal have dette udtryk, eller om den skal have et helt andet :o)

torsdag den 11. februar 2010

GIVE AWAY

Jeg har efterhånden deltaget i en del Give aways og nu vil jeg selv prøve.
Gevinsten er denne bog, Børnenes Idébog af Lis Paludan og Ulla Dietl fra 1972.
Bogen er brugt, men stadig i rigtig god stad og fyldt med gode ideer til kreative
børn og voksne.

Reglerne er som følgende:



1 lod - kommentar på bloggen


2 lodder - kommentar på bloggen + tilmelding som fast læser

3 lodder - kommentar på bloggen + tilmelding som fast læser + link på egen blog


Jeg trækker vinderen den 21 feb. og håber I vil være med :o)

onsdag den 10. februar 2010

Køkken

Jeg flyttede hjemmefra for 15 år siden og har siden boet et utal af steder. Mest i lejlighed, men også i et lille bitte gult hus. Og hvor vil jeg så hen med det? Jo, jeg vil hen på køkkenregionerne.For når jeg tæller efter, så har jeg boet med 7 - 8 forskellige køkkener og dermed rigtig mange forskellige køkkenindretninger. Nogle praktiske og nogle knap så praktiske og ingen af dem med opvaskemaskine.For 2 år siden flyttede vi ind i det hus, vi bor i nu og som vi har planer om at skule bo i i rigtig mange år. Her rev vi det gamle køkken ned og pludselig stod jeg med muligheden for at bestemme hvordan mit køkken skulle se ud. Skulle jeg vælge det moderne grebsløse højglans køkken, et sortbejdset med synlige træårer, et knaldrødt Ikea, et massivt trækøkken, et...? Valget faldt på et klassisk hvidt lamelkøkken...lidt kedeligt måske, men tidsløst synes jeg. Det bedste af det hele er dog, at vi har fået en opvaskemaskine :o)


tirsdag den 9. februar 2010

A la liberty

I dag nåede jeg forbi posthuset efter den pakke, som lå og ventedet på mig. I pakken, som var fra stof2000, lå der babyfløjl i en fin og klar koral og to stykker bomuldsstof med fine liberty-agtige blomster. Jeg er nemlig blevet vild med liberty igen, igen, men da jeg ikke er så rutineret til at sy, ja så turde jeg ikke købe the real thing. Den koralfarvede babyfløjl skal måske blive til et par ballonbukser og småblomsterne til en lille kjole eller tunika til Therese.
Jeg havde også bestilt nogle af de sjove runde knapper i rød og lyserød. Tænkte, at de ville være fine som bær på de muffins, som jeg vil prøve at eksperimentere med.

mandag den 8. februar 2010

Vinterferie lige om hjørnet

Vinterferien ligger lige om hjørnet, og nøj hvor er den tiltrængt og ventet med længsel. Jeg har nemlig en del projekter, som jeg bare ikke er kommet i gang med de sidste par weekender og som jeg glæder mig til at få begyndt på.

Jeg skal bl.a. prøve at "tapetsere" med papir på en masse hylder, som jeg har købt i IKEA. Der skal være forskellige mønstre på alle flader og jeg er meget spændt på resultatet. Er kun lidt i tvivl om jeg skal lime papiret på med tapetklister eller limlak...
Det hele skulle gerne ende med at blive til en magasinreol.





Jeg skal også have syet en sommerkjole til Therese i denne grønne med hvide bomber. Jeg vil forsøge at kante hals og ærmer med blondeelastik og evt. sætte et strikket bælte på med nogle løkker i siderne af kjolen. Det må blive et forsøg...

Jeg vil også gerne prøve at sy nogle af de filtmuffins, som jeg har set flere steder i blog-land og som ser rigtig mums ud. Jeg vil gerne eksperimentere med at sy ballonbukser. Lære at hækle og tusind andre ting. Jeg håber, jeg når det hele :o)

lørdag den 6. februar 2010

Med på krea-holdet

Som nævnt i et tidligere indlæg var det en helt bestemt vest, som gav mig det sidste skub og fik mig med på krea-holdet. Vesten er syet af Lisbeth fra Smilerynker og det var på hendes blog jeg spottede den første gang. Da jeg først havde set vesten, kunne jeg ikke få den ud af hovedet igen og jeg blev bare NØDT til at eje den. Da pakken kom, var den pakket fint ind i vintage-tapet og med en personlig hilsen og den var bare lige så fin og farverne lige så fantastiske som på billederne og som jeg havde håbet på.


Smilerynker

Et par dage efter tog jeg på stof-turne, købte Elsebeth Gynthers bog og satte mig hjem foran symaskinen i en hel weekend, med det formål at lære at sy fint og farveglad børnetøj til min datter og hendes lille kusine.

Egen kreation

Jeg ejer faktisk endnu en af Lisbeths kreationer, som er fra dengang hun hed Almasmom. Det er en helt fantastisk kjole, som jeg var så heldig at få fat i på Trendsales. Lisbeth er eminent til at sætte farver og mønstre sammen og hendes kjoler er til stor inspiration. Tak :o)


Almasmom

fredag den 5. februar 2010

Puf, puf og puf


I dag kunne jeg lige nå et smut omkring byen, inden jeg skulle hente børnene. Jeg manglede nemlig et par småting for at kunne at afslutte et krea-produkt jeg er i gang med. Mere om det senere :o)
Efter jeg havde fået fat i de manglende remedier og inden parkeringsuret stod på kriminel, nåede jeg også lige omkring Continental, som er en super farverig butik med et kæmpe udvalg i rice. Her faldt jeg for en puf til Therese i skønne sommerfarver, som vil være rigtig fin for hende at sidde på når hun ser børnetime eller lytter til prinsessehistorier.

torsdag den 4. februar 2010

Genbrug på den fede måde

I dag købte jeg en rigtig fin bog på bogudsalg i Bog&Ide til kun 50 kr. Den hedder Genbrug på den fede måde, og er skrevet af Karen Marie Dehn. Bogen er fyldt med god inspiration og lækre sager. Jeg skal helt sikkert lave et bælte, en broche, en pude, en taske, patchworklommer og .........Her er et par sider fra bogen :o)

onsdag den 3. februar 2010

Kazuri


Jeg fik dette smykkesæt fra Kazuri af min mand sidste år og jeg er rigtig glad for det. Det er super flot forarbejdet og giver farve til alt mit sorte tøj.

Historien bag smykkerne er også rigtig god :o)


Hver enkelt perle er håndlavet og alle perler er håndmalede. Leret kommer fra distriktet rundt Mt.Kenya og gennem mange års erfaring med glasur, brænding og design gør det hvert enkelt smykke særdeles smukt og unikt.
Grundlæggeren af Kazuri, Lady Susan Wood (1918-2005) er født i en lille landsby i Afrika. Hendes forældre var missionærer fra England. Susan Wood blev uddannet i England, men kom i 1947 sammen med sin mand Michael Wood, tilbage til Kenya. Susan og Michael Wood var begge to visionære personer, Michael Wood er grundlæggeren af organisationen AMEREF, Øst Afrikas Flyvende Doktor Service.
I 1975, startede Lady Susan Wood, sammen med to kvinder fra lokalområdet et lille keramikværksted bagest i hendes have. Værkstedet ligger det samme sted i dag, ved foden af Ngong Hill, nær ved Karen Blixens farm, nord for Nairobi.Kazuri har været under stor udvikling og har i dag ansat 350 kvinder. De fleste er enlige mødre og ved at arbejde i Kazuri kan de forsørge sig selv og deres familie. Smykker fra Kazuri bliver solgt over hele verden og fælles for dem er, at de gør kvinder endnu smukkere.
Kazuri smykkerne er Fair Trade. Kazuri er en god arbejdsplads med gode arbejdsforhold og indfrier alle miljø- og kvalitetskrav.
I 2001 købte ægteparret, Mark og Regina Newman Kazuri og ændrede det til, Kazuri 2000 ltd. Kazuri arbejder i dag med de samme visioner, som var grundlæggeren Lady Susan Wood hovedformål, at det skal komme kvinderne til gode.

tirsdag den 2. februar 2010


Her til morgen, lige inden turen gik afsted til børnehaven, sagde min datter til mig, "mor, nu må græsplænen altså gerne blive grøn". Hun savner nemlig varmen og alt det lysegrønne lige som os andre og synes at snevejret har varet længe nok. Faktisk fandt hun nogle sandaler frem fra i sommers og der skulle tales lidt frem og tilbage, før hun forstod, at hun ikke skulle have dem på i børnehave.
Jeg nænnede slet ikke at fortælle hende om den forestående snestorm :o)

mandag den 1. februar 2010

Se min kjole...

Min mor er den mest kreative kvinde jeg kender. Hun har hylder proppet til med ting og sager. Uanset hvad man står og mangler, ja ,så kan man være sikker på at finde det i min mors reoler. Hun syr, strikker, hækler, maler, klippe/klistrer, filter, modelerer og alt muligt andet.

Beklageligvis har jeg igennem tiden kun udvist meget lidt interesse for alle nørklerierne, tror måske det var tålmodigheden det kneb med.

Det er først nu jeg er blevet fanget og hvordan det er sket ved jeg ikke nøjatigt. Tror måske det har lidt med bloglæsning og en vis vest at gøre. Det med vesten hører til i et andet indlæg, så det må blive en anden gang :o)

Det jeg i første omgang har kastet min nyfundne kreativitet over, er syning. Jeg har på bare et par måneder produceret et ukendt antal kjoler og tunikaer til Therese og en af de sidst ankomne kan I se her... Desværre kan mit kamera ikke fange den lilla fløjl helt godt